Vážime si vaše súkromie

Súbory cookie sa používajú na ukladanie nastavení a predvolieb, na štatistiku a analýzu používateľského správania, poskytovanie funkcií sociálnych sietí a personalizáciu obsahu a reklám. Súhlas poskytujete spoločnosti AUTOCAR - Ťažné zariadenia, s.r.o.

Zásady ochrany súkromných údajov

Blog autocar

Na našom blogu nájdete články o všetkom, čo sa týka ťažných zariadení, prívesných vozíkov a prepravníkov, nosičov bicyklov, strešných nosičov a strešných boxov a nášho ďalšieho sortimentu.

Ako u nás prebieha montáž ťažného zariadenia?

Ako u nás prebieha montáž ťažného zariadenia?

 Zaujíma Vás ako prebieha montáž ťažného zariadenia na našich prevádzkach? Koľko času to bude trvať? Pripravili sme si pre Vás blog, kde sa dozviete všetky potrebné info.

Montáž ťažného zariadenia v Autocare - krok za krokom

  1. Pred samotnou montážou je potrebné sa objednať na jednej z našich prevádzok Ivachnová, Senec alebo Prešov na presný termín.
  2. Následne sa v dohodnutý termín ohlásite na recepcii a Vaše vozidlo odovzdáte našim technikom. 
  3. Technik vypíše preberací protokol auta, kde zapíše prípadné existujúce poškodenia na aute.
  4. Montáž ťažného zariadenia trvá 2 hodiny, zatiaľ si môžete na našej predajni popozerať ďalší sortiment z našej ponuky alebo počkať v čakárni, kde máte k dispozícii miesta na sedenie, TV, wifi a automaty na kávu a nápoje. V prípade, že sa nachádzate na pobočke v Ivachnovej, môžete si zájsť na nákup liptovských dobrôt do predajne U Ňaňa, ktorá sa nachádza hneď vedľa našej prevádzky.
  5. Postup montáže závisí na základe typu a modelu vozidla a tiež aj na základe konkrétneho typu ťažného zariadenia. Dochádza napríklad k demontáži svetiel, nárazníka a výstuhy. Namiesto výstuhy sa namontuje ťažné zariadenie, na ktoré potom inštaluje korpus. Nasleduje montáž elektroinštalácie a osadenie zásuvky.
  6. Ďalším krokom je spätné nasadenie nárazníka, svetiel na pôvodné miesto. Mechanik ešte predtým vyreže otvor do zadného nárazníka.
  7. Pred odovzdaním auta s vami technik vykoná skúšku elektroinštalácie, aby ste si priamo na mieste overili, či všetko funguje ako má.
  8. Následne zaplatíte za montáž ťažného zariadenia a dostanete aj všetky dokumenty potrebné pre zápis ťažného zariadenia do technického preukazu na polícii. Zápis je potrebné vykonať do 30 dní. Viac info sa dočítate v našom blogu Ako zapísať ťažné zariadenie.


Aj po montáži nezabudnite vykonávať pravidelnú údržbu ťažného zariadenia a kontrolovať jeho stav, aby ste zabezpečili dlhú životnosť a spoľahlivú funkciu. Na ťažné zariadenie si môžete napríklad dokúpiť krytku alebo iné príslušenstvo.

S Dominikom z @dominiccars_sk sme pre vás pripravili video, kde vám z pohľadu zákazníka priblíži ako u nás prebieha montáž ťažného. A zodpovie najčastejšie otázky.

<