Vážime si vaše súkromie

Súbory cookie sa používajú na ukladanie nastavení a predvolieb, na štatistiku a analýzu používateľského správania, poskytovanie funkcií sociálnych sietí a personalizáciu obsahu a reklám. Súhlas poskytujete spoločnosti AUTOCAR - Ťažné zariadenia, s.r.o.

Zásady ochrany súkromných údajov

Blog autocar

Na našom blogu nájdete články o všetkom, čo sa týka ťažných zariadení, prívesných vozíkov a prepravníkov, nosičov bicyklov, strešných nosičov a strešných boxov a nášho ďalšieho sortimentu.

THULE EPOS: Prečo sa stal obľúbeným nosičom bicyklov a aké sú jeho výhody?

THULE EPOS: Prečo sa stal obľúbeným nosičom bicyklov a aké sú jeho výhody?

Rozmýšľate o kúpe nosičov THULE EPOS? Pomôžeme vám rozhodnúť sa, či je tento produkt práve pre vás.

Thule Epos sa na trhu aj v našej ponuke objavil len prednedávnom. Rozhodli sme sa preto spracovať blog, aby sme vám pomohli zistiť, či je tento nosič práve pre vás. V prvom rade sa musíte sami seba opýtať, či sa oplatí investovať do takéhoto nosiča bicyklov. Je pravda, že tento nosič patrí medzi tie drahšie, ale má na to svoje dôvody, ktoré si teraz vysvetlíme.

  • Čím sa odlišuje?
  • Výhody
  • Aké príslušenstvo k Thule Epos nájdete u nás v Autocare?
  • Jednoduchá manipulácia s nosičom Thule Epos

Čím sa odlišuje?

Thule Epos sa od iných nosičov odlišuje hlavne v uchytení bicyklov. Zatiaľ čo iné nosiče sú zvyčajne vybavené uzamykateľnými ružicami s obmedzovačom momentu utiahnutia, Thule Epos používa inovatívny teleskopický systém uchytenia bicyklov. Vďaka tomu je jeho použitie rýchle, jednoduché a vyžaduje minimálnu námahu.

Odpadáva teda nutnosť montáže prídavných ramien a špekulovania, kadiaľ ich viesť. Teleskopické ramená, ktoré sa nachádzajú sklopené na spodku nosiča, jednoducho vytiahnete, prispôsobíte na požadovanú výšku a pomocou otočnej hlavice so systémom uchytenia upevníte bicykel. Bicykel tak môžete upevniť na ktoromkoľvek mieste rámu. Vzdialenosť medzi bicyklami je dostatočne veľká na to, aby sa bicykle o seba nebúchali.

 

Nosič bicyklov Thule Epos je vhodný pre všetky typy bicyklov, vrátane elektrobicyklov, horských bicyklov, gravelových bicyklov aj bicyklov s blatníkmi. Nosič môžete zaťažiť až 60 kg. Jeho výklopný systém umožňuje prístup do kufra aj s naloženými bicyklami. V ponuke u nás nájdete nosič Thule Epos vhodný pre 2 bicykle alebo Thule Epos na 3 bicykle.

Po zložení je nosič veľmi kompaktný a zmestí sa do kufra, pričom v garáži nezaberie veľa miesta.

 Výhody:

  • Kompatibilný so všetkými typmi kolies a elektrobicyklov.
  • Vysoká nosnosť - 30 kg na jedno koleso umožňuje prepravu ťažkých elektrobicyklov.
  • Veľká vzdialenosť medzi kolesami - 25 cm znižuje riziko kontaktu medzi jednotlivými kolesami.
  • Dlhé držiaky kolies umožňujú ľahkú prepravu veľkých kolies s rázvorom až 1350 mm.
  • Jednoduché upevnenie širokých pneumatík do veľkosti 3,2" (so samostatne predávaným príslušenstvom až do veľkosti 5").
  • Plne skladacie prevedenie - zaručuje jednoduchú montáž, manipuláciu aj skladovanie.
  • Jednoduchý prístup do batožinového priestoru pomocou naklápania ovládaného pedálom.
  • Rýchla montáž na ťažné zariadenie.
  • Jednoduchá preprava.
  • Skvelé príslušenstvo (držiak na opravu kolies, vysoko kvalitný zámok na bicykel, ...).
  • Zámky pre zabezpečenie - bicykle je možné uzamknúť k nosiču a nosič je možné uzamknúť k automobilu (zámky sú súčasťou balenia).

Aké príslušenstvo k Thule Epos nájdete u nás v Autocare?

K nosiču Thule Epos si môžete dokúpiť rôzne príslušenstvo, ktoré vám ešte viac zjednoduší nakladanie a manipuláciu s bicyklami. Toto príslušenstvo nie je súčasťou nosiča, ale môžete ho samostatne zakúpiť v našom e-shope.

Chránič karbónových rámov: Poskytuje dodatočnú ochranu karbónovým rámom v mieste uchytenia.

Skladacia rampa: Umožňuje jednoduché nakladanie bicyklov bez nutnosti ich zdvíhania.

Praktická taška: Uľahčuje prenášanie a skladovanie nosiča bicyklov a chráni vás aj vaše auto pred znečistením.

Nástenný držiak: Umožňuje efektívne uskladnenie nosiča, napríklad v garáži alebo suteréne.

Prídavné rameno: Upevňuje bicykel v servisnej polohe a pomáha pri základných servisných úkonoch. Obsahuje priestor na odkladanie náradia, podobne ako servisné stojany. Tento produkt zatiaľ v našom e-shope nenájdete.

Ochranné prvky na bicykle: Používajú sa tam, kde sú bicykle blízko pri sebe. Na nosiči Thule Epos je však vzdialenosť medzi bicyklami dostatočná, aby sa nedotýkali.

Jednoduchá manipulácia s nosičom Thule Epos

Manipulácia s nosičom Thule Epos je veľmi jednoduchá. Po vybratí z kufra alebo garáže ho nasadíte na ťažné zariadenie a upevníte pomocou páky. Nosič môžete následne uzamknúť k ťažnému zariadeniu, čím zabezpečíte jeho stabilitu a bezpečnosť.

Keď nosič rozložíte, pred vami sa objaví úhľadne zložený systém teleskopických ramien a popruhov, kde má všetko svoje miesto. Tento prehľadný dizajn uľahčuje celý proces.

Postupne naložíte bicykle: prvý bicykel upevníte prispôsobivým ramenom, potom prejdete k druhému (prípadne následne k tretiemu) a máte hotovo. Nosič Thule Epos vám tak umožní rýchlo a jednoducho vyraziť na vaše dobrodružstvo.

Pre lepšiu predstavu sme pre vás pripravili videá, ktoré ukazujú, ako ľahko sa s nosičom manipuluje.